Spirulina 500 mg tabletta

spirulina kék zöld alga tabletta 500 mgA Kék-zöld algák, azon belül is a legismertebb fajtájuk a spirulina, egy 1500 tagú mikroszkópikus nagyságú tengeri algacsoport tagjai Ez az algafajta nagyrészt tiszta növényi protein, és rendkívül gazdag olyan fontos anyagokban, mint a bétakarotin, a B-12 vitamin, vagy a vas. A spirulina alga eredetileg a sósvizű tavakban honos elsősorban Afrikában és Amerikában, de jótékony hatásai miatt ma már speciális farmokon tenyésztik, és kiszárítva étrend kiegészítőként forgalmazzák. Ezek az algák földünk első fotoszintézisre képes szervezetei közé tartoznak. A spirulina 95%-ban hasznosítható a szervezet számára. Egyes kutatások olyan sikereket könyvelnek el ezen algának, mint az allergia ellenes hatás, a rákmegelőzés, és a májvédő hatás. Emellett kutatások folynak az alga koleszterin szintre való jótékony hatásairól.

A napi fogyasztásra ajánlott algamennyiség 3-5 gramm. Mindazonáltal természetesen a szervezetnek nem nélkülözhetetlen a spirulina fogyasztása, de jótékony hatással lehet testünk belső folyamataira.

Rendkívül hatékony lehet azok számára, akik valamilyen hiánybetegségben szenvednek, vagy diéta alatt így akarják bevinni a vitamin és ásványi anyag szükséglet egy részét. Szem előtt kell tartani azonban, hogy rendkívül nagy mennyiségű alga fogyasztása fedezi csak a testünk napi igényeit azokból az anyagokból, amelyeket tartalmaz. Az alga megkötheti a vízben lévő nehézfémeket (pl ólom), és ezáltal a szervezetünkbe juthatnak, de ha ellenőrzött terméket vásárolunk ennek kicsi a kockázata. Gyermekek számára nem ajánlott a spirulina fogyasztása. Napi 50 gramm feletti fogyasztása vesekövet, illetve köszvényt okozhat.