B Komplex 50mg

b komplex 50 mg b complexA B-vitamin komplex az összes vízben oldódó vitamint magában foglalja, a C-vitamint kivéve. Ezek a következők: B1-vitamin (thiamin), B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), B4-vitamin (adenin), B5-vitamin (pantoténsav), B6-vitamin (piridoxin), B12 vitamin (kobalamin), Folsav, H-vitamin, B13-vitamin (orotsav), B15-vitamin (pangamsav), és végül a B17-vitamin (laetril).
 
A B-vitamin komplexnek számos jótékony hatása lehet. A B-vitaminok jól oldják a feszültséget, a kolinnak koleszterin-szint csökkentő hatása van, hatékony alvászavar és az étvágytalanság kezelésében. A B-vitamin komplex pozitívan befolyásolja a test energia-háztartását. Segít megelőzni a depressziót, az emésztési zavarokat enyhíti, segít a vérképzésben.

Segít a bőrproblémák kialakulásának megelőzésében, és jó memóriát biztosít. A B-vitaminok tehát a testünkben lezajló folyamatok közül rengetegért felelősek, olyan jelentős funkciókért is, mint az anyagcsere, az egészséges sejtképzés, vagy az aminosavak metabolizmusa.

Mivel az egyes B-vitaminokból a szükséges napi bevitel mennyisége eltérő, fontos hogy olyan B-vitamin komplexet fogyasszunk, amely arányosan, és nem egyforma mennyiségben tartalmazza az egyes vitaminfajtákat. A B-vitaminokat túladagolni - mivel vízben oldódó vitamin - normális fogyasztás mellett nem lehet.