L Arginin 500 mg kapszula

Arginin 500mg kapszulaAz ariginin, vagy más néven L-arginin a hipofízisben termelődik. Az arginin fokozza a nitrogén oxid szintézist, ezáltal javítja a véráramlást, valamint az oxigénszállítást, és a glükóz izmokba való felvételét. A nitrogén oxid egy olyan anyag, amely értágulatot hoz létre szervezetünkben. Emellett az arginin növeli a test saját növekedési hormon termelését, és elősegíti a fehérjeszintézist. Megakadályozza a szövetek lebontását, és segíti az izmok regenerálódását.

Ezen tulajdonságai teszik vonzóvá a sportolók számára, mivel teljesítménynövekedést, és fokozott izomtömeg növekedést eredményezhet. Emellett hasznos lehet a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknek, a terméketlenséggel, vagy erekciós zavarokkal küzdőknek. Felhasználható a koncentrációs problémák és a magas vérnyomás kezelésére. Mindezek mellett segít eltávolítani az ammóniát a szervezetünkből, és elősegíti a sebgyógyulást.

A szükséges napi mennyiség nagyon eltérő lehet, körülbelül 2 és 30 g között, amely egyéntől és élethelyzettől függ. Szív- és érrendszeri megbetegedések esetén napi 6 és 20 g fogyasztása javasolt. Általában a testünk még diéta alatt is megtermeli a szükséges mennyiségű arginint. A stresszes életmód, a fokozott fizikai igénybevétel, és például az égési sérülések megemelhetik a test arginin igényét. Mellékhatásai nem ismertek.

Az arginin természetes forrásai a hal, a hús, a tejtermékek, illetve a mogyoró.